• briefpapier
  • rekenmachine
  • pand

Wetsvoorstel afschaffing landbouwregeling Omzetbelasting

 

Dit najaar staan er weer de nodige fiscale veranderingen op de rol, waarvan de afschaffing van de landbouwregeling in de Wet Omzetbelasting er één is.

 Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, en proberen daar waar mogelijk onze klanten te adviseren over eventueel te ondernemen stappen. Omdat dit meestal maatwerk betreft komen we er vaak niet aan toe om dit soort zaken voor een breder publiek te publiceren, bijvoorbeeld op onze website.

 De afschaffing van de landbouwregeling in de Wet Omzetbelasting die voor 2018 gepland staat is in onze ogen bij uitstek een onderwerp dat wel brede aandacht verdiend. Immers indien de huidige plannen doorgang vinden, worden alle ondernemers die nu een beroep kunnen doen op de landbouwregeling, met ingang van 2018 btw-plichtig. Dit houdt voor de landbouwondernemer concreet o.m. het volgende in:

  1. Periodieke aangiften omzetbelasting (afhankelijk van omzet per maand, kwartaal of jaar)
  2. BTW berekenen en afdragen over verkopen tegen het lage tarief van 6, dan wel 9%
  3. De betaalde BTW over de kosten kan verrekend worden met de af te dragen BTW
  4. Herzien van investeringen uit de afgelopen jaren: alsnog btw terug te vorderen?

Al onze klanten die tot op heden onder de landbouwregeling vallen worden de komende dagen afzonderlijk per brief geïnformeerd. Mocht u aan de hand van het bovenstaande vragen hebben over dit onderwerp, schuw dan niet om contact op te nemen met een van onze medewerkers.

 


Disclaimer: regelmatig plaatsen wij actualiteiten op onze website. Aan deze publicaties kunnen géén rechten worden ontleend, neem bij twijfel altijd contact op met een van onze medewerkers (Fisc-Account, 2017)

 

 

 

Over ons

Ons bedrijf in zijn huidige vorm is opgericht in 2006 en voortgekomen uit een fusie van een accountantskantoor en een belastingadvies- bureau, de ideale combinatie dus.

Contact

Fisc-Account
Schoolweg 146
5916 PL Venlo
Tel: 077 472 0866
E-mail: info@fisc-account.nl

Wij zijn lid van

RB noab 5flogo kleur.jpg