• briefpapier
  • rekenmachine
  • pand

Brief Belastingdienst aan zelfstandige inzake wet DBA

Met de nieuwe wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) verdwijnt de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016. In de periode van 31 maart tot 8 april stuurt de Belastingdienst aan ruim 550.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp), die in het bezit zijn van een VAR, een brief om hen te informeren over de nieuwe werkwijze.

Ook organiseert de Belastingdienst voorlichtingsbijeenkomsten voor zzp’ers zoals een webinar.

Per 1 mei 2016 kunnen zzp’ers en hun opdrachtgevers gebruikmaken van modelovereenkomsten. De modelovereenkomsten zijn via www.belastingdienst.nl/ozo te downloaden. Als zij werken volgens zo’n overeenkomst is er geen sprake van loondienst en hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden.

Tot 1 mei 2017 is er een overgangsperiode waarin zzp’ers en hun opdrachtgevers de tijd krijgen om te bepalen of het nodig is om met een modelovereenkomst te werken. Ook hebben zij dan tijd om te bepalen welke modelovereenkomst past bij de manier waarop zij willen werken.

Brief Belastingdienst


Disclaimer: regelmatig plaatsen wij actualiteiten op onze website. Aan deze publicaties kunnen géén rechten worden ontleend, neem bij twijfel altijd contact op met een van onze medewerkers (Fisc-Account, 2016)

Over ons

Ons bedrijf in zijn huidige vorm is opgericht in 2006 en voortgekomen uit een fusie van een accountantskantoor en een belastingadvies- bureau, de ideale combinatie dus.

Contact

Fisc-Account
Schoolweg 146
5916 PL Venlo
Tel: 077 472 0866
E-mail: info@fisc-account.nl

Wij zijn lid van

RB noab 5flogo kleur.jpg